WormerWonen kiest voor Online

02 september 2015

Met gepaste trots presenteren wij onze nieuwste samenwerking met: WormerWonen. De woningcorporatie uit Wormer heeft de ambitie uitgesproken om haar online dienstverlening uit te breiden.

De eerste fase van het project zal bestaan uit de realisatie van een website en een klantenportaal waarin meerdere processen geautomatiseerd worden. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk voor huurders om hun persoonsgegevens in te zien en te wijzigen. Dit platform zal Mijn WormerWonen gaan heten. In Mijn WormerWonen kunnen de huurders ook reparatieverzoeken indienen. Deze worden direct verwerkt via het proces in de Corporatie Cloud van NCCW. Dit houdt in dat het gehele reparatieverzoekenproces wordt geautomatiseerd. Van huurder tot en met de uitvoering door de eigen dienst of aannemer(s). De gehele weboplossing wordt geoptimaliseerd en afgestemd op mobiele apparaten. We hanteren hierbij de 'mobile first'-aanpak, zodat we zeker weten dat gebruikers op mobiele apparaten snel hun zaken kunnen regelen.Samen aan de oplossing werken
Qua projectaanpak werken we nauw samen met WormerWonen en kijken we hoe we de bedrijfsprocessen op de beste manier kunnen vertalen naar online dienstverlening. Onze gestandaardiseerde producten zorgen ervoor dat de focus ligt op de invulling hiervan in plaats vanaf 0 beginnen.

Content is King
Een ander aspect van deze opdracht zal het herschrijven, herstructureren en optimaliseren van de content zijn. Op die manier kunnen huurders en woningzoekenden straks sneller vinden wat zij zoeken en zal de website beter worden gevonden via zoekmachines.

Monique Fontijn van WormerWonen vertelt het volgende over het project: "We zijn lang bezig geweest om dit project voor te bereiden en hebben de ervaringen van collega-corporaties bij onze keuzes betrokken. We zien ernaar uit om nu samen met ProImpact en NCCW een nieuwe website met klantenportaal te realiseren. Onze huurders kunnen straks nog meer zaken online regelen, ook via hun smartphone of tablet. Snel, makkelijk en efficiënt!"