Rapport Mutatiekans Handboek 2017

17 januari 2018

Heeft u al uw gegevens over de mutatiekans vanaf 2013 t/m 2017 in beeld volgens het handboek 2017? Voor onze klanten die niet over NCCW DWH en/of BIS NOA Reporting beschikken, heeft NCCW nu een rapport beschikbaar met alle benodigde gegevens. De mutatiekans wordt in beeld gebracht op basis van het waarderingscomplex, en als dat niet gevuld is, het financieel complex.

Mutatiekans
De mutatiekans wordt berekend conform het Handboek Modelmatig waarderen 2017:

De mutatiekans in het doorexploiteerscenario is gelijk aan de gemiddelde mutatiekans van de betreffende verhuureenheden over de afgelopen vijf jaar (2013 – 2017). Het betreft het aantal vrijgekomen woningen door reguliere opzeggingen binnen het waarderingscomplex. Onder reguliere opzeggingen vallen alleen huuropzeggingen die onder normale exploitatieomstandigheden ontstaan. Bij sloop, verkoop of samenvoeging is er dus geen sprake van reguliere omstandigheden. De mutatiekans is het totaal aantal mutaties gedurende de vijfjaarsperiode gedeeld door de som van de jaarlijkse ultimo standen van het aantal verhuureenheden.

Juiste gegevens en besparing tijd
Met het rapport, dat wij voor u maken, heeft u direct de gegevens voor uw accountant beschikbaar. U bent zo verzekerd (mits u de data op orde heeft in uw systeem) van de juiste gegevens en u bespaart veel tijd. Wij leveren de rapportage in zowel pdf- als .xlsx-formaat. 

Heeft u interesse in dit rapport? Klik hier en wij nemen contact met u op.