Van Alckmaer 100e Salaris Online corporatie

22 december 2015

Op het gebied van salarisverwerking is Unit4 marktleider in Nederland. Maandelijks ontvangen ruim drie miljoen Nederlanders hun salarisstrook via de software van Unit4. NCCW en Unit4 hebben Salaris Online in 2012 geschikt gemaakt voor woningcorporaties. Nu, drie jaar later, gaat de 100e corporatie gebruikmaken van de oplossing voor salaris- en personeelsadministratie. Woningcorporatie Van Alckmaer is de 100e gebruiker. Reden om af te spreken met Marion Wispelwey en Frank Bloem van de Alkmaarse corporatie.

Van Alckmaer
Van Alckmaer is actief in de regio Alkmaar en verhuurt ongeveer 2.600 woningen. Het is een, naar eigen zeggen, maatschappelijk betrokken en klantgerichte organisatie met als doelstelling voldoende en passende woningen van goede kwaliteit in levensloopbestendige wijken. De primaire doelgroep zijn huishoudens met een laag inkomen. Daarnaast hebben ze in de historische stad Alkmaar een sterke focus op het beheer en behoud van monumentale panden. Kortom, een corporatie met een traditie met hart voor de sociale sector. Voor hun salaris- en personeelsadministratie gaan ze vanaf 1 januari gebruikmaken van Salaris Online. 

Niet spannend
Marion Wispelwey: “Een salaris pakket hoeft niet zo spannend te zijn. Wat wij in een Salaris- en personeelssysteem belangrijk vinden zijn gebruikersgemak, het moet overzichtelijk zijn, betrouwbaar en als laatste - niet onbelangrijk - een goede ondersteuning bieden. Tevens vinden we een goede koppeling met onze grootboekoplossing (BIS NOA) ook erg belangrijk”.

Goedkoper
Frank Bloem: “Aanleiding om te gaan kijken naar een andere oplossing, had in eerste instantie een financiële inslag. We wilden zien of we ook goedkoper konden. We zijn een selectie gestart en hebben pakketten van  verschillende leveranciers bekeken. Uiteindelijk bleven er twee over. Hier hebben we dieper op ingezoomd en we zijn hiervoor ook bij collega corporaties op visite geweest. Uiteindelijk hebben we besloten om via NCCW met Salaris Online aan de slag te gaan”.

Knowhow
Marion Wispelwey: “De communicatie met NCCW in het voortraject verliep erg goed. Een goed contact met je leverancier en een snel en ‘to the point’ antwoord krijgen op je vragen geeft je in het voortraject al vertrouwen dat het goed komt. We hebben ook een goede klik met NCCW consultant, Gerard van der Windt. Zijn knowhow wordt hier erg op prijs gesteld”. 

Private cloud
Een van de kenmerken van Salaris Online is dat het aangeboden wordt via een private cloud waarbij de gegevens in Nederland staan. Marion Wispelwey vervolgt: “Essentieel voor ons. We weten waar onze gegevens staan, hoe die worden beschermd en geback-upt. Bij de andere partijen was dit onduidelijk. Helemaal met de nieuwe verscherpte Privacywetgeving en de wet datalekken is dit voor ons zeer belangrijk. Je hebt ook nog eens te maken met zeer privacygevoelige gegevens als de salaris- en personeelsgegevens. Niet iedereen mag hier zo maar bij kunnen”.

Selfservice
Frank Bloem: “Per 1 januari starten we met het Salarisgedeelte, en kort daarna gaan we aan de slag met de verlofregistratie en de workflow-module. We zijn nu de verloning aan het testen en dat gaat goed. We gaan ook gebruik maken van de Selfservice module waarbij werknemers hun eigen gegevens kunnen inzien en wijzigen en tevens declaraties kunnen indienen”.

Kortom vanaf januari kan de 100e woningcorporatie werken met Salaris Online. En Gerard Van der Windt is stiekem al bezig met de 101e (en de 102e) woningcorporaties.

Meer informatie Salaris Online? Klik hier